Background Image
logo lizaslane color

Phoenix & Idool

Phoenix en Idool zijn twee Cornish Rex katten die hier als herplaatser zijn komen wonen. Zij waren hier voordat er brits korthaar katten kwamen. Phoenix is een red pointed castraat kater die op 22-10-2011 is geboren. Een heerlijk kereltje die graag aandacht wil en het heerlijk vindt om bij je op schoot te zitten. En als hij vindt dat hij te weinig aandacht krijgt, tikt hij je wel op je arm net zolang tot je hem een knuffel geeft.

Phoenix kijkt zo nu en dan scheel wat hem juist zo aandoenlijk maakt. Hij is hier komen wonen toen hij 8 maanden oud was en ik hoop dat ook hij heel lang bij ons blijft wonen.

Idool is hier in 2014 komen wonen, zij was toen bijna zes jaar oud. Ze is op 10 oktober 2008 geboren en heeft een rood-witte kleur. Ze is een halfzus van Phoenix, ze hebben allebei dezelfde moeder. Maar waar Phoenix niet meer eet dan hij nodig vindt, is Idool het tegenovergestelde. Een echte lekkerbek. En een schat. Ze zit ook heel graag op schoot en als ze haar zin krijgt kruipt ze onder je trui om daar lekker te gaan slapen.

De Britten en Phoenix en Idool spelen wel met elkaar, maar het zijn ook twee aparte groepen. Idool en Phoenix liggen bijna altijd bij elkaar in het mandje met het liefst een warmhoudplaatje er in. Hun elektrische deken zeg ik wel eens. Ik hoop oprecht dat ze samen stokoud worden en heel lang deel uit blijven maken van onze bijzondere familie.